Poslední domácí utkání roku 2021. Energie hostí Kladno

Karlovarští hokejisté se v tomto kalendářním roce naposledy představí před domácím publikem. Na energetiky čeká souboj s kladenskými Rytíři, zároveň to bude bitva tabulkových sousedů. Úterní utkání začne v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

Vstup na utkání

Z nařízení vlády je extraligovým klubům umožněno využít ze své kapacity pouze 1000 míst. Na domácí utkání HC Energie tak bude umožněn vstup pouze permanentkářům a reklamním partnerům, kteří jsou držiteli sponzorských karet. Na utkání nebude možné zakoupit vstupenky.

O soupeři

Situace v extraligové tabulce je napínavá a výjimkou není ani spodek tabulky. Kladno je po dvaatřiceti odehraných zápasech na předposledním místě, které znamená účast v baráži. Rytíři mají pětibodový náskok na poslední Zlín, na třinácté energetiky pak ztrácí dvanáct bodů. Následující bitva Karlových Varů s Kladnem tak bude velmi důležitá pro oba celky.

Zatímco Karlovarští své dvě poslední klání prohráli, Kladno naposledy slavilo. Rytíři na domácím ledě porazili Litvínov 3:2 po prodloužení a ukončili tak dlouhou šestizápasovou sérii porážek, což obstaral vítězným gólem v prodloužení útočník Matyáš Filip. Jednu branku vstřelil také útočník Jaromír Jágr, jenž tak korunoval svůj návrat do sestavy.

Kladenský trenérský štáb se v posledním utkání musel obejít bez útočníka Ondřeje Machaly a obránce Codyho Donagheye. První jmenovaný je na marodce s poraněním hlavy, které utrpěl v duelu s Hradcem Králové, když jej nevybíravě sestřelil Bohumil Jank.

Sestavy z předchozího utkání

Rytíři Kladno: Bow – Veber, Kehar, Wood, Baránek, Suchánek, Zelingr, Funk – Hlava, Plekanec, Zikmund – Jágr, Filip, Pytlík – Račuk, Kubík, Melka – Routa, Indrák, Beran.
HC Energie: Habal – Martin Rohan, Plutnar, L. Doudera, Dlapa, Pulpán (A), D. Mikyska, Tureček – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Vondráček (C), Hladonik, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Osmík.

Z karlovarského tábora

Energetiky trápí marodka v obraně. Do sestavy již trenérský štáb zapracoval navrátilce Dalimila Mikysku, který proti Olomouci odehrál své druhé utkání po výměně za Otakara Šika. Mimo hru i nadále zůstává trojice zadáků – Tomáš Havlín, Patrik Parkkonen a Martin Weinhold. Naopak po zranění se vrátil zkušený Lukáš Pulpán, jenž nastoupil už v duelu na Hané.

Co se milníků týče, jeden hráč má na dosah magickou hranici sta extraligových tref. Řeč je o Tomáši Rachůnkovi, jenž se gólově prosadil v posledním utkání a nyní má na kontě 99. branek v české nejvyšší soutěži.

www.hokejkv.cz

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.