Do mega nápadů poslali obyvatelé Chebu v letošním roce celkem devětatřicet návrhů

PIT PAT - minigolf

Lidé z Chebu poslali letos do participativního rozpočtu 39 návrhů na zlepšení života ve městě. Za tři roky, kdy radnice vyčleňuje pět milionů korun na realizaci nápadů obyvatel, jde zatím o nejvyšší počet námětů. Řekla to mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. Nyní úředníci radnice posoudí realizovatelnost jednotlivých návrhů.

 

 „V prvním roce se nám sešlo 36 návrhů, loni to bylo 24 návrhů. Letos je jich 36. V současné době se postupně dokončují návrhy, které vyhrály v minulém roce,“ doplnila mluvčí radnice.

 

Princip takzvaných Meganápadů, jak v Chebu nazvali zapojení lidí do rozhodování o využití části městských peněz, spočívá na jedné straně v tom, že lidé sami navrhují úpravy veřejných prostranství, ale také v tom, že o návrzích lidé taky hlasují. Každý návrh musí stát do jednoho milionu korun a musí být realizovatelný do 18 měsíců. Loni lidé dali nejvíce hlasů devíti návrhům. Do hlasování se zapojilo 1604 lidí.

 

Mezi letos podanými návrhy jsou například obnovení stezky mezi Svatým Křížem a Slapanskou cyklostezkou, zklidnění dopravy v Břehnické ulici, Pit Pat minigolf, vysazení zeleně u dopravního terminálu, ale také například pořízení nafukovacího letního kina nebo veřejná myčka jízdních kol či solární nabíječka elektromobilů.

 

Z loňských návrhů už město například realizovalo velkou houpačku v areálu bývalé plovárny nad přehradou Skalka, dětské hřiště ve Dvořákových sadech nebo virtuální prohlídky historie města pomocí aplikace v mobilním telefonu.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.