Grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní

Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety.
A teď už stačí jenom prostřít. Dobrou chuť.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 2 ks mladého římského salátu
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • 200 g kompotovaných višní
  • solamyl, sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.
  2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme
    a přidáme půlky višní.
  3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout.
  4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email