Studium Habsburků nabízí letní semestr virtuální univerzity třetího věku

Karlovy Vary – Zájemci o studium na virtuální univerzity třetího věku mají letos další možnost.  Především ti, které zajímá doba Habsburků. Letní semestr virtuální univerzity třetího věku má jako studijní téma Habsburkové bez trůnu. Semestr připravila Krajská knihovna Karlovy Vary ve spolupráci s Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze.

Lektorem bude historik a vysokoškolský pedagog Jan Županič, který se specializuje se především na dějiny šlechtických elit Rakouské monarchie a dějiny habsburské říše v 19. a 20. století. Kurz zahrnuje 6 lekcí, přičemž první proběhne již 19. února. Studující se seznámí se zajímavými, méně známými i utajenými osobnostmi z rodu Habsburků.

Jednotlivé přednášky budou posluchačům promítány online z internetu a následně se probraná látka zopakuje formou společně vypracovávaného testu. Každý semestr je pak uzavřen závěrečným seminářem, na kterém studenti obdrží pamětní list jako doklad o absolvování daného semestru. Kurzovné na celý semestr činí 450 korun a jsou do něj zahrnuty i náklady na pořízení podkladů ke studiu.

Celý vzdělávací cyklus nazvaný „Svět okolo nás“ obsahuje 6 semestrů, které se mohou realizovat nezávisle na čase. Předpokládaná doba studia se může podle situace seniora libovolně prodloužit. Všechny další podrobnosti k virtuální univerzitě třetího věku naleznou zájemci na internetových stránkách knihovny nebo v informačním středisku knihovny, kde také probíhá přijímání přihlášek.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.