V Mariánských Lázních vznikl nový spolek pro zatoulané a nemocné kočky

Mariánské Lázně – Toulavé nebo sražené kočky v Mariánských Lázních najdou nyní své dočasné útočiště u nově založeného spolku „Lázeňské kočky“, který funguje od začátku tohoto roku. Zázemí zde najdou ale i kočičí mazlíčci majitelů, kteří se dostali do nepříznivé životní situace.

Parta spřízněných duší a kamarádek se totiž rozhodla starat se o tyto zvířátka. Spojuje je totiž jak láska ke kočkám, tak i lázeňskému městu. „Tím, že jsme lázeňské město, tak jsme se s dalšími dvěma kamarádkami dohodly, že vytvoříme spolek na záchranu kočiček. To se nám nakonec podařilo i s pomocí města, konkrétně městského úřadu odboru životního prostředí. Společně se tedy zaměřujeme na výskyt toulavých koček, a to na koťata a samozřejmě i na kočičí bezdomovce, kteří jsou vyhození od lidí, kteří je už nechtějí,“ sděluje za Spolek Lázeňských koček Vladimíra Turková.

Hlavní náplní spolku Lázeňských koček je odchyt a kastrace toulavých koček a následná péče po kastraci. Někdy se může stát, že se majitelé kočičích kamarádů dostanou do nějaké tíživé situace. Poté je ale důležité, aby se tito lidé obrátili například v tomto případě na městský úřad odbor životního prostředí anebo konkrétně na členku spolku Lázeňské kočky na Vladimíru Turkovou nebo na předsedkyni spolku Tamaru Tóthovou.

Mezi velkými podporovateli jsou i manželé Peškovi. „Jsme s mojí ženou velcí fandové nově vzniklého spolu Lázeňské kočky. Chtěl bych při podpoře spolu snad citovat jen jednu větu. „Společnost je tak silná, jak silný nebo slabý je nejslabší článek řetězu, a to by mělo platit i v péči o toulavé kočky,“ usmívá se Zdeněk Peška.

Péče a odchyt těchto kočiček se vztahuje na katastrální území Mariánských Lázní. „Další případy tak musí lidé řešit individuálně se starostou města Martinem Hurajčíkem. Veškeré informace o Lázeňských kočkách naleznete na facebookových stránkách Lázeňské kočky, kde je na nás kontakt. Nutno podotknout, že PR podporu nám zajišťuje Kateřina Igazová Gaierová, která se nám stará o sociální sítě a podobně. Je tady také bankovní účet, kde může každá dobrá duše přispět jakoukoliv libovolnou částkou nebo se také mohou lidé informovat na Mariánskolázeňském odboru životního prostředí, kde lidé určitě také dostanou na členy tohoto spolku kontakty,“ dodává Vladimíra Turková.

Holky ze spolku Lázeňské kočky by také od svých dárců uvítaly například nějaké deky a ručníky, které mohou dobrovolníci nosit po dohodě se spolkem.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email