Františkovy Lázně rozšiřují vodovod i kanalizaci do Krapic

Františkovy Lázně – Rozšiřování základních sítí i do vzdálenějších oblastí i příměstských lokalit se objevuje stále častěji v plánech měst. Františkovy Lázně aktuálně rozšiřují  vodovod a kanalizaci pro oblast Krapice.

„Do Krapic zavádíme jak vodovod, tak kanalizaci. Rozpočet byl před dvěma lety odhadován na 6 mil. korun. Společnosti CHEVAK Cheb a.s., která bude stavbu realizovat, se však v loňském roce povedlo úspěšně zažádat o dotace od státu a Karlovarského kraje. Díky tomu bude stavba naše město stát 2 mil. korun místo plánovaných 6 mil. korun,“ uvedl místostarosta Otakar Skala ne webu města a dodává: „Budovat se začne letos v dubnu. Dle smlouvy má CHEVAK na stavbu 12 měsíců, ale myslím si, že do konce roku by mohlo být hotovo.“

V současné době vedení města také zpracovává projekt a rozpočet na odkanalizování a dodělání vodovodu v Seníkách.
„Momentálně připravujeme na tuto akci rozpočet. Tato realizace bude poměrně technicky náročná, protože kanalizace se bude muset ze Seníků tlakově odvést až do Žírovic. I zde se budeme snažit získat dotace a o termínu realizace budeme naše občany informovat,“ uvedl Skala.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email