Podpora rozvoje Krušných hor i snížení počtu černé zvěře jsou nové dotační tituly kraje

Karlovy Vary  – Karlovarský kraj rozšiřuje balíček dotačních titulů o dva zbrusu nové programy. Jedná se o program na podporu implementace Územní studie Krušné hory – západ a program na snížení počtu černé zvěře na území regionu. V průběhu dubna startuje příjem žádostí i do dalších programů, a to v oblasti regionálního rozvoje a školství.

„První z nových programů jsme připravili za účelem cílené podpory Krušných hor, které se těší velkému zájmu návštěvníků a turistů. V reakci na tento pozitivní trend vznikla Územní studie Krušné hory – západ, která se zaměřila především na dostupnost rekreace a navrhla změny v dopravní infrastruktuře, které zvýší její kvalitu. Z rozpočtu jsme k těmto účelům alokovali částku 3 miliony korun. Z toho jsou 2 miliony určeny na předprojektovou a projektovou přípravu parkovišť a převlékáren a následně i jejich realizaci. Milion pak rozdělíme na přípravu a výstavbu nouzových nocovišť,“ uvedl v tiskové zprávě radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení Patrik Pizinger.

Mnoho obcí na území kraje pak trápí přemnožení černé zvěře (divokých prasat). Vznikají neúměrné škody na pozemcích a dochází k možnému ohrožení zdraví a majetku obyvatel. Nový dotační titul tak vznikl právě za účelem snížení jejich počtu. „Žadatelem může být lovec s platným loveckým lístkem a povolenkou k lovu pro příslušnou honitbu. K tomu, abychom žádosti vyhověli, musí ulovit minimálně tři kusy černé zvěře a za každý kus dostane 1000 korun. V rámci programu lze podat maximálně tři žádosti, z toho nejvýše jednu za čtvrtletí,“ doplnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec, jenž má v gesci oblast životního prostředí.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.