Cyklobusy se krajem rozjedou již tuto sobotu

Karlovy Vary – Speciální nabídka, na kterou si cyklisté v našem kraji zvykli a stala se oblíbenou vstupuje do další sezony. Již 22. rokem je v kraji nabízen  provoz cyklodopravy v rámci systému CykloEGRENSIS. Jedná se o jediný ucelený systém cyklodopravy – přepravy cyklistů a jízdních kol cyklobusy – v Karlovarském kraji. Na níže uvedených trasách budou přepravování i turisté a ostatní cestující.

Autobusy Karlovy Vary nabízí pět základních tras – červenou „Cyklostezkou Ohře do Krušných hor“, modrou „Mezi Střelou a Vladařem“, žlutou „Porolavím k Blatenskému příkopu“ a azurovou „Lázeňskou“. Trasy jsou v mapě znázorněny přerušovanou černou čarou vyznačují možnost přepravy kol na speciálních držácích na autobusech obsluhující pravidelné linky.

Cyklobusy jsou v provozu budou od této soboty 18.5.2024 do 29.9.2024.

Červená linka vždy v sobotu, neděli, o svátcích a dále jsou u červené linky přidány sobotní spoje KV – Boží Dar a zpět. Žlutá linka je v provozu v sobotu, Azurová a modrá linka jede 18. května a každou poslední sobotu v měsíci. Zelená linka je i v letošním roce opět na objednávku. Jízdní řády linek jsou zveřejněny na zastávkách, veškeré informace včetně tarifních podmínek dostanete v předprodejní kanceláři v Sokolově, u řidičů cyklobusů, nebo na našich webových stránkách.

Využít můžete i možnost přepravy jízdních kol i na vybraných autobusových linkách v oblasti Vejprtska. Jízdní kola jsou přepravována cyklovleky a spoje jsou označeny značkou jízdního kola. Seznam jednotlivých linek a spojů naleznete na našich internetových stránkách www.akvbus.cz.

Podstatná je také cena, Cyklokarta tedy je čipová karta použitelná pouze na cyklobusy v systému CykloEgrensis a na sezonu za ni zaplatíte  699,- Kč vč. DPH. S cyklokartou máte především tyto výhody:

Cyklokartu je možné zakoupit ve všech přepravních kancelářích.
Neomezený počet jízd pro jednu osobu našimi cyklobusy v rámci systému CykloEgrensis od 18.5.2024 do 29.9.2024.
Je přenosná, každý provozní den cyklobusů ji může využít jiná osoba.
Výrazná finanční úspora za celé období.
Výběr z pěti cyklotras v Karlovarském kraji s možností kombinace jednotlivých tras.
Pohodlná přeprava jízdních kol našimi cyklobusy do předem vybrané lokality.
Po předložení jízdenky za přepravu jízdního kola či elektrokola z cyklobusu z téhož dne bude poskytnuta sleva 25,- Kč z jízdenky pro dospělého na lodní dopravu v Lokti.

Jednotlivé jízdné za jízdní kolo činí 25 Kč, za elektrokolo 35 Kč. Cestujícím s platnou Turistickou kartou Karlovy VARY REGION Card bude po jejím předložení poskytnuta sleva 5% z jízdného a přepraveno jízdní kolo či elektrokolo ZDARMA. Rozšířené místenkování vhodné hlavně pro skupiny cyklistů i jednotlivce je možné ve všech zastávkách. Nyní máte možnost předprodeje přes rezervační systém IDOS.cz na vybraná místa v autobuse.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email