Na Perninku bude o víkendu skvělý fesťák, co by mohl zachránit i kino

Pernink – Festival se nese pod názvem PERNINK HILLS 90100… aneb když oslavuje Pernink, slaví celé Krušné hory!

K oslavě je hned několik významných důvodů :

90 let ZÁKLADNÍ ŠKOLY
100 let KINA PERNINK
FESTIVAL KRUŠNOHOŘÍ

Akce nabídne koncerty, divadlo, cimbálovku, zábavu pro děti, besedu, výstavu i dobroty a výrobky z Krušných hor – to vše ve dvou dnech na samotném konci června. Slavit se bude v centru obce a na sjezdovce Skiareálu Nádraží pěkně pod perninským viaduktem. To vše už v pátek a sobotu 21. – 22.6 2024. Vstup zdarma.

„Festival nabídne široký program, tak aby si každý přišel na své. Hudební fajnšmekři, fanoušci krušnohorské historie i rodiny s dětmi. Mysleli jsme i na lidi z širšího okolí, kteří mohou využít festivalový autobus, který bude zdarma svážet a odvážet návštěvníky na trase Karlovy Vary – Pernink a zpět.“, říká Jitka Tomanová za tým organizátorů.

A zmíněná záchrana kina ? „Festival v Perninku je krásný způsob, jak oslavit místní významná jubilea. Kromě toho akce poslouží dobré věci. Perninské kino, které slaví 100 let od vzniku, napadla dřevomorka. Naštěstí je v Perninku parta nadšených lidí, kteří chtějí kino zachránit.“, vysvětluje Andrea Pfeifferová, členka organizačního týmu. „A tak se během festivalu můžou návštěvníci do kina nejen podívat a vyzkoušet si zakládání filmové pásky do historické promítačky, ale můžou také přispět na jeho obnovu.“

V programu se návštěvníci mohou účastnit komentovaných prohlídek kina, které je poprvé po sto letech zavřené kvůli technickému stavu. Na festivalu se dozvíte proč a jak to změnit. Dále chceme všechny pozvat na představení „Sex na vlnách“ skvělého souboru divadla Cheb. Další divadelní představení „To je bída“ předvedou žáci oslavující základní školy v čele s jejich učitelem Michalem Jelínkem.

Nemůže chybět nabitý hudební program – stoupající hudební hvězdy The Silver Spoon a rockový The Atavist, ale také poetické Lanugo, Swing melody a na závěr krušnohorská punková legenda, kapela Játro.

Na své si přijdou i děti – na festivalu pro ně bude připravená moderovaná show, workshopy a mini ZOO. Mimochodem věděli jste, že v Perninku dříve ZOO skutečně byla? To a více se dozvíte na výstavě, která bude na několika panelech rozmístěna po Perninku.

Chybět nebude beseda o krajkářství, která má v těchto končinách velmi bohatou tradici. Tradiční řemesla budeme moci vidět i v praxi, což krásně doplní novodobé místní tvůrce, kteří nabídnou své produkty a dobroty. Například se můžete těšit na perninské Bistro Čepice nebo božídarský pivovar Ryžovna a na mnohé další.

Kompletní info o programu najdete na odkazu na akce www.facebook.com/events/375473782040520/

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.