V Chodově již znovu stojí Penny, vetší a komfortnější

Chodov – Neuběhly ani dva roky a v Chodově už opět stojí prodejna, jejíž předchůdkyně lehla popelem. Původní budova vzala za své v 6.listopadu roku 2022. Společnost Penny škodu na shořelé budově odhaduje na 50 milionů korun. Viník je jasný a momentálně s ním probíhá soudní řízení.

Zpátky ale k samotné budově, prioritně bylo zlikvidováno torzo původní prodejny. Následovaly sanační práce a likvidace zbylého materiálu. Postup k realizaci nové budovy musel obsahovat kroky jako nový projekt a povolení ke stavbě. Tady hodně pomohlo město, kdy se podařilo zkrátit čekací lhůty na povolení ke stavbě.

Město a Penny si vyšly vstříc a parkoviště bude k dispozici i obyvatelům okolních panelových domů. Navíc se podařilo u prodejny navýšil  počet parkovacích míst na 69 automobilů.

Nová budova je navíc moderní a využívá jak fotovoltaiku, tak  tepelná čerpadla a rekuperace tepla z odpadního vzduchu i z potravinářského chlazení. To vše funguje ve spojení s inteligentní vzduchotechnikou. Ta je schopna pracovat autonomně a zajistit ideální teplotu nejen na prodejní ploše, ale i v zázemí a skladu prodejny.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email