Zavřená hráz Jesenice u Chebu je pro řidiče a místní obyvatele skutečně strašák

Cheb – Avizovaná nutná uzavírka na hlavním tahu z Chebu směrem na Mariánské Lázně a Plzeň je už skutečností. Jen pár hodin stačilo k tomu aby na objízdných a využívaných trasách došlo ke komplikacím. Výsledkem je už po méně než dni platnosti uzavírka další spojnice. Jde o silnici spojující Odravu a Lipoltov, respektive po sjezdu z dálnice ve směru na Sokolov a Vary původně první možnost návratu na směr do Mariánských Lázní. Ačkoli byla silnice osazena zákazem vjezdu nákladních vozidel. Prvních pár hodin ukázalo, že tady doprava zcela kolabuje.

Přišel tak další krok a spojnice musela být uzavřena s výjimkou MHD, IZS a stavby.  O tomto kroku informoval také hasičský sbor na svých sítích: Informace od kolegů z PČR: Ve středu 10. července letošního roku začaly opravy přehrady Jesenice na pozemní komunikaci č. I/20. V souvislosti s opravami jsou řádně označené objízdné trasy, které vedou přes obec Lipoltov. Pozemní komunikace mezi obcemi Odrava a Lipoltov je zcela uzavřena. Jen během prvního dne uzavírky policisté museli řešit několik desítek přestupků řidičů, kteří nerespektují dopravní značení, a i přes dopravní značení na pozemní komunikaci vjíždí, čím způsobují dopravní kolaps. Apelujeme na řidiče, aby se na objízdné trase řídili dopravním značením. Dopravní policisté budou i nadále kontrolovat dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Oficiální objízdná trasa je od Mariánských Lázní přes Lipoltov směrem na Kynšperk a následně napojení na dálnici D6. Řidiči v kraji si samozřejmě vzájemně radí a pro osobní auta doporučují i jednodušší variantu s odbočkou v tzv Leinbruku  na Těšov a Mokřinu. A podle našeho dnešního sledování tady provoz opravdu razantně narostl. Problematická je tato trasa pokud se na ní opět vydají nákladní vozy. Ačkoli značení na silnici zakazuje vjezd vozidel nad 4 tuny. Podobná situace se probírá mezi motoristy ve smyslu využívání odbočky u Okrouhlé směrem na Lipovou a následně na Cheb. Bohužel i tady už podle našeho dnešního zjištění provoz narostl několika násobně.

Rozhodně jsme také ověřili, že Policie ČR na úseku z Lipoltova na Odravu kontroluje dodržování zákazu vjezdu a hodlá v tom pokračovat. Pro obyvatele dotčených míst to budou těžké letní a podzimní měsíce. A řidiči začnou zvažovat směr a důvod své cesty tímto úsekem. Nicméně doufejme, že nutná oprava na hrázi Jesenice se bude dařit a provoz se na hlavní tah vrátí v nejbližším možném termínu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.