PUMPTRACK ve Františkových Lázních je otevřený ! Je teprve třetí v kraji.

Františkovy Lázně – Město Františkovy Lázně otevřelo víceúčelový modulární pumptrack, který je umístěn na dopravní hřišti u Labutího jezírka. Jedná se o uměle vytvořený uzavřený okruh pro jízdu na kole, koloběžce, longboardu, bruslích či skateboardu.
„Chceme přispívat k rozvoji aktivního životního stylu a pohybových dovedností našich dětí a dospělých. Proto jsme se rozhodli dál rozšiřovat také multifunkční hřiště a při výběru nových prvků jít s dobou, aby to pro mladé bylo atraktivní,“ uvedla na stránkách města starostka Mgr. Lenka Průšová.


Okruh je tvořený vlnkami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat a zvyšovat rychlost a trénovat stabilitu. „Výhodou je, že pumptrack je modulární, dá se tedy nastavovat do různých tvarů, může se měnit jeho dráha a je možné ho do budoucna rozšiřovat,“ vysvětlila starostka Lenka Průšová, která dnes na hřišti přestřihla pásku.
Vedle dopravního hřiště je také malá dráha pro nejmenší, kde mohou trénovat třeba na odrážedle.
Městská policie Františkovy Lázně před otevřením pumptracku upozornila mladé jezdce na správné používání ochranných pomůcek pro bezpečnou jízdu. Před jízdou na pumptracku všem doporučujeme přečíst si provozní řád.
Info a foto zdroj Františkovy Lázně

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.