Silnici v úseku důl Jeroným – Podstrání čeká modernizace, probíhat bude zhruba 20 měsíců

Sokolovsko – Podle informací Karlovarského kraje bude Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje (dále KSÚS) v prvním čtvrtletí příštího roku zahájí práce na projektu „Modernizace silnice důl Jeroným – Podstrání“, které budou rozděleny do dvou částí. Celkové předpokládané náklady stavby jsou více než 108 milionů korun, projekt bude financován z evropských peněz v rámci Integrovaného regionálního operačního programu pro programové období 2021-2027 a z rozpočtu KSÚS.

Záměrem je modernizace dvou úseků silnice, kde by práce měly trvat dvacet měsíců. Dobrou zprávou pro řidiče je, že v dotčených úsecích by nemělo docházet ke komplexním uzavírkám, které by znepříjemňovaly cestování.  Uvažovány jsou částečné uzavírky se svedením provozu do jednoho jízdního pruhu a provoz tak budou řídit semafory.

První část stavebních prací se bude týkat úseku Lom – Podstrání ve vzdálenosti 990 metrů, konkrétně od odbočky ve směru na Milíř až k objektu bývalé pily. Ve druhé části se jedná o úsek důl Jeroným – Podstrání, od křížení komunikace s Lobezským potokem v obci Podstrání k odbočce na Lobzy v délce téměř 1,7 kilometru. V obou úsecích bude provedeno odvodnění komunikace, výstavba několika opěrných zdí, rozšíření a zesílení konstrukce komunikace a instalace propustků.

Jde o nákladnou modernizaci, důvod je jasný: silnice se nachází ve zčásti poddolované oblasti, proto je třeba vystavět podpěrné systémy pro zajištění stability komunikace. Což je nutné z důvodu zachování bezpečnosti provozu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email