Americký most v Chebu se podařilo opravit před koncem prázdnin

Cheb – Pro Cheb komplikovaná uzavírka Amerického mostu je minulostí. tedy alespoň z hlediska uživatelů. To znamená že se vrátila automobilová i pěší možnost na plno využívat most pod Kamennou ulicí.

Vše bylo komplikovanější hlavně s ohledem na komplikace v dopravě. A to především zahuštěním dopravy na kruhové křižovatce u Tesca, na spojnici ulic Pražská a Evropská.

Od počátku bylo jasné, že jde i souboj s časem. Zhotovitel musel odstranit konstrukční vrstvy mostu, očistit mostní konstrukci. Dále probíhaly práce na inženýrských sítích. V souběhu bylo nutné zvládnout v blízkosti mostu opravy vodovodu. Hlavní část opravy se týkala nosné konstrukce mostu, došlo k opískování a ošetření antikorozním nátěrem, renovace se týkala i uložení konstrukce, včetně nových ložisek, opraveny byly také nábřežní zdi. Celkově dle smlouvy měly být práce dokončeny a most předán koncem srpna. A to se povedlo ! V sobotu město na sítích zveřejnilo informaci o kompletním otevření. Info a foto po otevření Město Cheb

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email