První ročník Výběhu na Goethovu vyhlídku přinesl napínavé souboje a skvělou atmosféru

Karlovy Vary – V neděli 5. října 2024 se v Karlových Varech uskutečnil první ročník běžeckého závodu “Výběh na Goethovu vyhlídku”, který pořádal lyžařský klub LK Slovan Karlovy Vary. I přes nepřízeň počasí si závodníci užili výborně připravené tratě, které vedly malebným prostředím lázeňských lesů.

Samotný závod odstartoval v 9:30 kategorií nejmladších běžců, kteří zdolávali trasu dlouhou 300 metrů, kdy obíhali Goethovu vyhlídku. Za nadšeného povzbuzování rodičů a fanoušků mladí závodníci doslova prolétli závodní trať a někteří z nich vůbec poprvé okusili závodní atmosféru. Následovaly starty závodů na 600 metrů a 1 kilometr, které se rovněž odehrávaly v blízkosti Goethovy vyhlídky.

Napětí gradovalo, když na řadu přišly delší tratě, které jsou oproti těm dětským tratím již náročnějšího charakteru. Trasa na 1,1 kilometru, kterou závodníci běhají v rámci měřeného tréninku již řadu let, vedla od křižovatky pod Gogolovou chatou až k vrcholu Goethovy vyhlídky. Další závodníci se vydali na 1,8 kilometrovou trať od bývalého domova důchodců.

Nejnáročnější tratě byly připraveny pro nejstarší závodníky a startují tamtéž. Ženy závodily na trase dlouhé 2,7 kilometru s malým mezikolem, zatímco muži museli zvládnout trasu o délce 3,5 kilometru s velkým mezikolem. Atmosféra byla strhující a fanoušci podél trati vytvořili bouřlivou kulisu, která dodávala závodníkům sílu.

Po doběhu všech závodníků následovalo vyhlášení výsledků. Nejkratší tratě byly vyhlášeny ihned po doběhu, zatímco ostatní kategorie byly oceněny přímo na vrcholu samotného závodu. Organizátoři připravili pro vítěze atraktivní ceny, za které vděčí partnerům Velta Tea, Lázeňským lesům, pivovaru Rudohor a Stavebninám DEK , bez kterých by nový závod v atraktivní lokalitě Karlových Varů nebylo možné uspořádat.

Organizátoři s radostí prohlásili 1. ročník Výběhu na Goethovu vyhlídku za úspěšný a už nyní se těší na příští ročník nebo i další akce pořádané naším klubem, ať už na běžkách nebo v běžeckých botách. Všechny informace o našich aktivitách naleznete na webu http://www.lkslovan.cz a na sociálních sítích klubu.

Pokud vás zajímají přesné výsledky jsou zde : https://drive.google.com/file/d/1XVMs1llAdfCj9d8SN9yFL1HXDB8L1qT5/view

Info a foto zdroj LK Slovan Karlovy Vary

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email