Karlovarští florbalisté bodovali doma v televizním utkání

Karlovy Vary – Někdy je začátek sezony těžký a podobné okamžiky zažili florbalisté z Karlových Varů. V nedělním utkání v 5.kole superligy předvedli parádní otočku vývoje utkání a brali první vítězství. O to cennější vítezství to bylo kvůli přítomným kamerám a sportovnímu přenosu.

Tým na svých stránkách k zápasu uvedl . První minuty patřily Královským Vinohradům, již ve čtvrté minutě otevřely gólový účet, a o dvě minuty již navyšovaly. Domácí se do šancí také dostávali, chybělo jim však přesnější zakončení, to se změnilo krátce před polovinou úvodní periody, nahození Jana Píchy usměrnil za záda brankáře navrátilec do sestavy Daniel Péc.

Náskok z úvodu se brzy soupeři rozplynul. Ve čtyřiadvacáté minutě přišlo další nahození, tentokrát z florbalky Matěje Korbela, jehož pokus usměrnil na malém brankovišti přesně Michal Klápa. Domácí pokračovali v tlaku, ve třiatřicáté minutě se pak dočkali svého premiérového vedení. Parádní střelou do vinglu se o něj postaral Petr Brautferger a bylo ještě lépe, krátce před druhou sirénou totiž vstřelil svou třetí branku v sezóně Tomáš Navrátil, jak jinak než z dorážky.

Vedení 4:2 po čtyřiceti minutách dávalo domácím fanouškům naději na první letošní body, k těm nás přiblížila parádní kombinace elitní formace, kterou zakončil do zcela odkryté branky Adam Zahraj. Vinohrady dlouho narážely na velmi dobře fungující karlovarskou obranu, která je do moc šancí neopouštěla a když už ano, tak byl Adam Draslar na místě a svůj tým podržel. Nestačil pouze na střelu Matěje Horáka během odloženého vyloučení. Na tento gól však reagoval přesně za šedesát vteřin znovu Daniel Péc a dal konečnou podobu výsledku.

A-tým ukázal, že se mu na Vinohrady daří, před kamerami Sporty TV je poráží 6:3 a ukončuje čekání na první letošní body. Nyní muže čeká reprezentační přestávka a do zápasového kolotoče se vrátí 26.října v Ostravě, 28. pak přivítají doma Mladou Boleslav.

Info a foto Florbal Karlovy Vary

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email