Běžíme o 106! Přidejte se k Sokolskému běhu Sokolov

Sokolov – Přijďte sportem oslavit státní svátek a 106. výročí založení Československa! Sokolská župa Karlovarská pořádá 28. října na sokolovském koupališti Michal běžecký závod s výstižným názvem Sokolský běh Sokolov – běžíme o 106. Ti, kterým se nechce běhat, se mohou zapojit do turistického pochodu.

„Bez Sokola by nebylo legií, bez legií by nebylo Československa,“ řekl Tomáš Garrigue Masaryk. Byli to totiž právě Sokolové, kdo sehrál při budování samostatné republiky významnou roli. Důležitá byla jeho úloha také během 2. světové války, kdy se jeho členové zapojili do odboje.

A to je důvod, proč se Sokolská župa Karlovarská rozhodla vzdát hold 106. výročí vzniku ČSR sportovní akcí pod heslem „Poběžíme o 106“.

„Pohyb je skvělou volbou, jak oslavit státní svátek. Jako pozitivum pro vnímám také možnost setkání členů jednot naší župy. S výjimkou Sletu a přípravy na něj k tomu totiž mnoho příležitostí nemáme,“ uvedl Pavel Knára, místostarosta Sokolské župy Karlovarské.

Zázemí závodu bude na sokolovském koupališti Michal. Trasy pro sportovce pečlivě plánuje Miloš Škorpil, ultramaratonec, který je také propagátor a trenér běhu. V rámci akce se uskuteční i turistický pochod, jehož start je v 9 hodin na sokolovském nádraží a pětikilometrová trasa končí na koupališti Michal. Tam bude připraveno pohoštění a budou předány účastnické listy.

V případě pěkného počasí si budou mít příchozí možnost prohlédnout výstavu automobilových a motocyklových veteránů, kterou organizátoři připravují ve spolupráci s Českým klubem historických vozidel Karlovy Vary.

Další info najdete na www.facebook.com/Sokolska.zupa.karlovarska

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email