Tipy na víkend a svatomartinské hody

Loket

O víkendu 9. listopadu od 10 do 17 hodin se na hradu Loket uskuteční Svatomartinské slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na chutné svatomartinské pohoštění včetně pečených hus a svatomatinského vína, které je ideální na zapití. Kromě jídla bude připraven také bohatý doprovodný program, který vyvrcholí efektní ohnivou show.

Valeč

Poklady Íránu – v sobotu 9. listopadu se na valečském zámku koná přednáška v rámci cyklu Valeč brána Doupova. Od 14 hodin zde geolog Jiří Svejkovský pohovoří o minerálech, následovat bude pěti kilometrová procházka za mineralogickými poklady. Od 19 hodin se koná v sále správní budovy valečského parku prezentace o cestě po Íránu, kterou návštěvníkům představí Roman Bartoněk, sdílející zážitky ze tří týdnů v této historické zemi.

 

Karlovy Vary

Nová výstava šuplíkářských umělců V tuhnickém Výměníku se v sobotu uskuteční vernisáž druhého ročníku výstavy Salon šuplíkářů. Od 17 hodin se představí talentovaní tvůrci, kteří obvykle vytvářejí svá díla „do šuplíku“. Do 30. prosince si mohou zájemci prohlédnout malby, fotografie, sochy a další kreativní kousky, které se nyní poprvé dostanou na veřejnost. K dispozici bude také možnost zakoupení těchto originálních děl.

Františkovy Lázně

Dva dny plné vína ve Františkových Lázních čekají na své návštěvníky. V sobotu se kromě oslav vína otevře i zimní sezona. Ve Dvoraně Glauberových pramenů proběhnou od 10 do 18 hodin celodenní slavnosti s živou hudbou od Galiani Gypsy Jazz a Varmužovy cimbálové muziky. Atmosféra je ideální pro degustaci svatomartinského vína a vychutnání lahůdek a občerstvení. Oslavy budou pokračovat i v neděli.

Divadelní podzim v Aši v Ašském kulturním centru LaRitma se koná v sobotu.  Podzimní svátek alternativního divadla. Akce nabízí představení od místních základních uměleckých škol a   pražského souboru Tygr v tísni. První představení začne ve 16 hodin a poslední ve 20.30. Na Masarykově náměstí probíhá Svatomartinský víkend, kde si návštěvníci mohou pochutnat na trhaném husím mase s kysaným zelím podávaném v bramborové lokši, která připomíná mexická tacos.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email