Seznamy kandidátů a kandidátní listiny pro volby do zastupitelstva Karlovarského kraje a Senátu

Český statistický úřad zveřejnil na webu volby.cz seznam kandidátů pro říjnové volby do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu.

V krajských volbách kandiduje 85 politických stran, hnutí a koalic, které mají ve 13 krajích zaregistrováno celkem 215 kandidátních listin. Z nejvyššího počtu 20 kandidujících subjektů budou vybírat voliči v Jihočeském a Moravskoslezském kraji. 12 subjektů, což je nejnižší počet, kandiduje v Královéhradeckém kraji.

V současnosti se o mandát ve volbách do zastupitelstev krajů uchází přes 9 700 kandidátů. To je zhruba o dva tisíce méně než v roce 2016, kdy se konaly poslední krajské volby. Seznamy kandidátů jsou zveřejněny na webové stránce volby.cz, kde jsou k dispozici také statistické přehledy o počtech kandidujících podle krajů, věku, pohlaví nebo politické příslušnosti,“ říká 1. místopředsedkyně ČSÚ Eva Krumpová.

Průměrný věk kandidátů v krajských volbách je 48 let. Z celkového počtu kandidátů představují ženy 27,5 %. Relativní zastoupení žen se oproti předchozím volbám mírně snížilo. 37 % kandidátů je bez politické příslušnosti. Nejvíce takových jich je v Ústeckém kraji, nejméně pak v kraji Zlínském.

V senátních volbách je registrováno celkem 235 kandidátů, jejichž průměrný věk je 56 let. 84 % kandidujících jsou muži a 40 % kandidátů je bez politické příslušnosti,“ dodává Eva Krumpová.

Největší zájem o senátorský post je v senátních obvodech 30 Kladno, 72 Ostrava-město a 75 Karviná,  kde se o zvolení uchází 13 zaregistrovaných kandidátů. Nejmenší pak v obvodu 39 se sídlem v Trutnově, kde se o přízeň voličů budou ucházet pouze 4 kandidáti.

Zveřejněné registry kandidátů a kandidátních listin budou na webu volby.cz až do voleb průběžně aktualizovány podle pokynů registračních úřadů.

Zdroj: Český statistický úřad

Na jmenné seznamy kandidátů a kandidátní listiny pro volby v Karlovarském kraji podle pořadového čísla se můžete podívat zde na tomto odkazu: Jmenné seznamy Kraj: Karlovarský kraj, Všechny kandidátní listiny 

Jmenný seznam kandidátů pro Volby do Senátu Parlamentu ČR obvod č. 3. Chebsko – Tachovsko zde: Seznam kandidátů


Reklama: zadavatel/zhotovitel – Trikolóra


 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.