Ruský mediální víkend dal zapomenout i jinému dění

Uplynulý ruský mediální víkend dal zapomenout i jinému dění, které se v naší zemi děje. Válečná fronta o naší svobodu se totiž vedle hry tajných služeb odehrává i v jednom malém severočeském městě.

Rada města Semil bude dnes (v pondělí 19.4.) jednat o odvolání ředitele tamní waldorfské školy Ivana Semeckého za to, že si dovolil coby ředitel školy odmítnout testování žáků, kteří se navíc mohou učit ve třídách bez roušek. Asi ho i odvolají, protože málokdo si dnes lajzne porušovat nařízení dnešní doby. Milionové pokuty, pohoršení, humbuk… Ministr zdravotnictví, krajská hygienická stanice i vedení města se předhání v tom, kdo počínání pana ředitele označí za větší morální prohřešek a ve vzduchu létají milionové pokuty. Pan ředitel uplatnil svou autoritu ředitele školy, která je navíc zaměřená na alternativní způsoby výuky a namísto třeba učebnic a klasického známkování se zaměřuje na rozvoj tvůrčích schopností a dovedností. Je to vlastně docela symbolické.

Pan ředitel pojmenoval nesmysl dnešní doby, což jsou drahé a nefunkční antigenní testy, a také trápící se děti v rouškách ve třídách. Špatně se soustředí, bolí je hlava, někteří se v rouškách dusí. V takovýchto podmínkách vychovávejte budoucnost této země. Takto nemá  vypadat vzdělávání v moderní zemi, kterou chceme být. A když si jako ředitel školy dovolíte upozornit na zjevnou hloupost podobných opatření, dostanete přes prsty. Na podporu pana ředitele Semeckého se poměrně záhy začala psát petice, proti tomu zase někteří zaměstnanci s počínáním ředitele nesouhlasí. Ať je to tak, či onak, demonstrace, petice a kritika by neměly mířit na odvážného pana ředitele, ale spíše na vládu. Ta za podobnými nesmysly stojí. Jde třeba i o sportování venku či neotevírání obchodů podle hygienických norem- osoba na metr čtvereční- ale podle náhody- kupte si dětské boty, dospělí mají smůlu.

Přál bych naší zemi víc pánů ředitelů, jako je pan Semecký v Semilech. Pouze odvážní lidé, kteří umí ukázat, že král je nahý, nás mohou vytáhnout z této bryndy.

Matěj Drbohlav

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.