Vedení kraje se sešlo se starosty měst a obcí z regionu

Karlovy Vary – V Karlových Varech se uskutečnilo setkání členů Rady Karlovarského kraje spolu se starosty měst a obcí ke společné diskuzi nad aktuálními tématy.  Místem pro setkání byla zvolena Krajská knihovna.  V oficiální části programu zazněly informace od jednotlivých radních, a to z oblastí zdravotnictví, dopravy, školství, rozvoje regionu, životního prostředí, rozvoje venkova, cestovního ruchu, kultury a památkové péče, investic, cykloinfrastruktury a nechybělo ani poděkování za zvládnutí uprchlické krize.
Druhá část programu pak patřila otázkám ze strany starostů, kteří se zajímali například o možnost navýšení financí v krajském Programu obnovy venkova, o způsob budoucího nakládání s odpady, možnost návratu národních programů na opravy silnic, informace o plánované uzavírce mostu u Jesenice na Chebsku, dotační programy na opravy mostů a další.

Jednání bylo iniciováno hejtmanem na základě žádostí samotných starostů. Ti se sice sekávají, ale většinou v rámci oblastích spolků daných například okresy. Toto setkání rozšířilo možnost o záběr celého kraje. Představeno bylo ze strany kraje aktuální dění v regionu a výhled na rok 2024. Poskytnut byl prostor pro otázky a v neformální části programu byla podstatná volná diskuze mezi starosty, což byl vlastně hlavní cíl této akce.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email