Chebské školy se zapojily do programu „V sítí do škol“ , který má poučit o sexuálním obtěžování

Cheb – Sociální sítě jsou součástí života téměř každého z nás. Právě ale tyto platformy jsou velkým rizikem pro dospívající dívky i chlapce. Bohužel stále přibývá případů, kdy se stanou obětí sexuálních deviantů nebo vyděračů, kteří mohou těmto dětem velmi ublížit fyzicky a hlavně duševně.

„Městská policie proto již druhým rokem zorganizovala ve spolupráci s Odborem školství, tělovýchovy a kultury MěÚ Cheb preventivní projekt s názvem „V síti do škol“. Žáci osmých tříd chebských základních škol v kině Svět měli možnost zhlédnout dokumentární film Víta Klusáka a Barbory Chalupové „V síti“ ve verzi 12+. Ten se zabývá problematikou rizikové online komunikace dětí s dospělými, mezi nimiž často figurují takzvaní sexuální predátoři“, sděluje ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Po shlédnutí filmu vedli naši strážníci, policisté a pracovnice pedagogicko-psychologické poradny zajímavou a živou debatu se žáky a pedagogy. Během besedy bylo znát, že se jich dané téma velmi dotýká a nejsou k němu lhostejní. Věříme, že díky tomuto projektu budou dospívající dívky a chlapci mnohem opatrnější a budou přemýšlet, s kým se na sociálních sítích stýkat.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.