Dobrovolnické centrum INSTAND získá dotaci od kraje na podporu svých aktivit

Karlovy Vary – Karlovarský kraj každoročně vyhlašuje dotační Program na podporu dobrovolnictví. Jeho cílem je podpora subjektů neziskového sektoru při realizaci dobrovolnických aktivit. V krajském rozpočtu je na tento dotační program alokována částka 200 tisíc korun.

„Dotační program vyhlašujeme především proto, že chceme pomoci organizacím, které dobrovolníky sdružují a nabízí své služby, usnadnit jejich fungování. Dobrovolnické centrum INSTAND, jež se do dotačního programu přihlásilo, dlouhodobě a skvěle funguje na území našeho kraje a snaží se nejen poskytovat podporu lidem v určitých životních situacích, ale také pořádá nejrůznější akce a nabízí aktivity, které propojují generace. Jsem přesvědčen o tom, že právě toto centrum si dotační peníze rozhodně zaslouží,“ uvedl radní pro sociální věci Robert Pisár.

Dotace je poskytována na projekty akreditované Ministerstvem vnitra ČR a jsou realizovány na území Karlovarského kraje. Cílovými skupinami dobrovolnických aktivit jsou senioři, osoby se zdravotním postižením, děti, mládež a rodiny s dětmi. Podpořeny mohou být volnočasové aktivity, dále aktivity vedoucí k získávání potřebných sociálních dovedností, na podporu klientů žijících v pobytových zařízeních sociálních služeb nebo v jiných zařízeních ústavního typu, ale také klientů žijících v domácím prostředí.

Dobrovolnické centrum INSTAND získá od Karlovarského kraje dotaci ve výši 200 tisíc korun. Do dotačního programu se jiný subjekt nepřihlásil, proto je možné poskytnout žadateli dotaci v maximální možné výši. Centrum finance využije na zajištění chodu dobrovolnického centra a činnosti dobrovolníků. Ti pomáhají u seniorů, lidí s postižením, dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí, v nemocnicích, knihovně, na jednorázových akcích po celém Karlovarském kraji a dochází také číst do mateřských škol.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email