Sokolov udělal velký krok v oblasti zdravotnictví – otevřela se tu Vysoká škola zdravotnická

Sokolov – Pondělí bylo oficiálním dnem pro představení již skutečně reálného spuštění výuky Vysoké školy zdravotnické. Respektive jde o odloučené pracoviště v Sokolově a výuku kombinované formy bakalářského studijního programu Všeobecné ošetřovatelství. Zájem o studium byl obrovský a 20. září začíná výuka pro první akademický rok a do něj se zapojí zhruba šedesát studentů.

„Podle mne je dnešek zlomovým dnem v oblasti poskytování zdravotní péče.  A to nejen pro Sokolov,ale pro celý kraj. Je to začátek té správné cesty. Budeme touto cestou generovat z vlastních zdrojů a dalších krajů zdravotní sestry a na nás bude abychom je udrželi v našem kraji.“ uvedl starosta města Petr Kubis. Město na projektu pracovalo společně s Vysokou školou zdravotnickou, o.p.s. a Nemocnicí Sokolov celý rok a celý záměr byl víceméně řešen v tichosti, aby nedošlo k narušení celého záměru. V souvislosti s transformací, kterou Sokolov prochází, je to signál pro další rozvoj a rozšíření možností studia i následného pracovního uplatnění. Prostory vhodné pro zřízení odloučeného pracoviště VŠZ poskytla a připravila Sokolovská bytová. Jednatel Erik Klimeš doplnil: „Ty prostory se v podstatě svou dispozicí nabízely a jsme moc rádi, že našly toto využití. A věříme,že tento projekt má pro město velký potenciál.“

Dalším podstatným faktorem je spolupráce a podpora ze strany Nemocnice Sokolov. Ta je dlouhodobě partnerem města v oblasti rozvoje zdravotnických služeb pro obyvatele Sokolova a novinkou pro ni není ani spolupráce se školami, se postarala o kompletní vybavení učebny pomůckami pro odbornou výuku všech požadovaných výkonů.

Miluše Bartoňková, vedoucí katedry Celoživotního vzdělávání VŠZ Praha řekla k dnešku : „Otevření odloučeného pracoviště byl velmi náročný úkol. Je třeba splnit různá kriteria, a jsem velmi rád,a že to se nám podařilo. Máme tady krásné prostředí, moderně vybavené a simulované  klinické pracoviště. O studium u nás byl obrovský zájem. Celkově jde o první krok k dlouhodobému rozvoji a budeme tak nápomocni v celém regionu.“

Město má navíc v plánu pokračovat v rozvoji a to směrem k dennímu studiu. Jednání probíhají také se Zdravotnickou záchranou službou o možnosti  otevření studia Zdravotnický záchranář.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email