Ašský navigační systém prochází obnovou, nyní běží druhá fáze

Aš – Nový pylon na vrchu Háj nebo zbrusu nové informační tabule. To je součást druhé fáze pokračování instalace navigačního a informačního systému pro turisty. Nové informační cedule návštěvníkům města usnadní orientaci po Aši a zlepší informovanost o turistických atraktivitách.

„V první fázi šlo o umístění rozcestníků do exteriéru města. Staré byly totiž na některých místech dožilé a zničené, proto jsme je nechali nahradit novými, modernějšími a zaktualizovanými,“ sděluje produktový manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup. Na vrchu Háj u Bismarckovy rozhledny se objevil nový pylon, který je plný zajímavostí. „I tento pohledný pylon, jak bylo zmiňováno, je součástí druhé fáze instalování informačního systému. Naším cílem je pro turisty vytvořit Aš přívětivější a přejeme si, aby i Ašáci na své město byli hrdí. Věříme, že se nám to krok za krokem podaří,“ pokračuje.

Nyní se oddělení cestovního ruchu zaměřilo na turisticky nejfrekventovanější místa v Aši. „Soustředili jsme se tedy na park Historie, Goethovo náměstí, historickou cestu na vrch Háj. Zde se objevily nové informační tabule u památníku Martina Luthera, Johanna Wolfganga Goetha, Jahna, Körnera a vyvrcholilo to právě instalací pylonu u Bismarckovy rozhledny, která má letos stodvacetileté výročí,“ vysvětluje. Jak říká Zdeněk Soukup, tento trend bude i nadále pokračovat. „Bylo by opravdu hezké všechny informační tabule v Aši vzhledově sjednotit a označit i další místa, která si to bezpochyby zaslouží jako je například Geipelův památník, kamenný most či barokní ašská radnice a další,“ dodává.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.